Història

EL FESTIVAL AL LLARG DELS ANYS…

El Festival de l’Antiga Corona d’Aragó es tracta de la celebració d’unes jornades de caràcter cultural i etnogràfics. Realitzaran actuacions de dansa en viu, cercaviles i tallers culturals, amb la finalitat d’establir vincles socials entre els grups participants, el públic assistent i l’organització. Un festival celebrat a la ciutat de Castelló des de 1981.
Les manifestacions folklòriques, sempre acompanyades d’altres activitats
relatives a la cultura popular, es porten a terme pels voltants del segon cap de setmana del mes de maig. Les connotacions històriques d’aquest festival li confereixin unes clares diferències amb altres festivals internacionals i que en deriven amb la participació de grups que representen a aquelles comunitats espanyoles i de països que, des del segle XIII al XVII van conviure sota la bandera del regne catalana-aragonés: Comunitat Valenciana, Catalunya, Aragó, Balears, sud de França, Itàlia i Neopàtria (Grècia). Alhora, i en qualitat d’agrupacions convidades, Castelló ha anat reben a representants d’Europa, Àfrica, Amèrica i Àsia, en les diferents 36 edicions.

Les actuacions en la Plaça Major de Castelló, desfilades pel centre històric, tallers
tradicionals amb artesans que mantenen vius oficis en vies d’extinció, mostres d’artesania i mostres de ball a escoles locals completen l’oferta cultural que any rere any compartim amb els ciutadans durant el mes de maig, el mes cultural de la
ciutat per excel·lència.